Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych to s těmi osmašedesátníky tak černě neviděl. Byla to krásná doba - víte v r. 64 jsem osobně diskutoval jako mladý muž s Novotným - v červnu na hradě. To nebyl pán na úrovni, i když prý byl nejhezčí mezi státníky nebo druhý po JFK. Nejinteligentnější byl Císař. Kdo proboha stál za Tondou II? Kolder, nebo stranický šéf přes kulturu, momentálně mi vypadlo jeho jméno, co po sjezdu spisovatelů prohlásil - všechno jste prohráli ... Není to tak jednoduché, ale když už jste to zmínil, i mezi východními Němkami jsem měl ........... Jedna mi říkala - Nicht schiessen, Freundschaft und Liebe machen ...a uměla politiku.

Novotný byl podle mne ještě silnější než vůči SSSR v názorech proti slovenskému nacionalismu - federace atd. a Husáka měl skutečně za buržoasního nacionalistu a nerad ho "pouštěl" z basy.

0 0
možnosti

Omlouvám se ale skočilo mi to z Hermánka sem

0 0
možnosti

Všude se "odklání" ale na druhé straně ceny vstupů do zdravotnictví rostou nejen kvůli dépéháčku. Také každá z civilizovaných zemí má trochu jiný systém - Němci, Holanďané, Frantíci - pokud to jako skorolaik sleduji tak jsme se právě u Nizozemců chtěli nejvíce inspirovat. Jen tak mě napadá:

- trh zde není samospasitelný, nemůže mít každý dole špičkové zařízení i když ho pak

  nevyužije na "2 směny"

- je spousty lidí, kteří k doktorům nechodí, i kdyby měli, včetně mne. Jak by pak zatížení systému vypadalo? Nemelme jen o tom, že si převažuje ňáká babka která si chce s doktorem pokecat a "zneužívá systém"

- podle různých pohledů dáváme na zdravotnictví málo - i proti např.dříve chuďoučkému Finsku

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že naše nemocnice si kupují nejnovější přístroje a využívají nejnovějšího výzkumu, logicky musí stát hodně peněz. Jezdíme v nejnovějším mercedesu za málo peněz a chceme jezdit zadarmo. Zdravotní pojištění, které si platíme, nemůže nehradit zdravotní náklady, na ARO např. jediný den až milion kč, Bioléčba rakoviny stojí min. 100-500 tis. kč....Zdravotnictví může být zdarma, ale musely by se zrušit CT,SONO, MAGNETICKÁ REZONANCE atd.

0 1
možnosti

Z43d50e49n78a 19K29o20č84í

18. 8. 2013 15:26

Zdravotní pojištění je do značné míry rozkradeno a prohospodařeno neúčelnými náklady, takže z tohoto důvodu nezbývá na vlastní ošetření nemocných. ;-(

2 0
možnosti

Ano, zrušte poplatky, ale ať si pacient v nemocnici objednává jídlo z restaurace za plnou cenu, ať zaplatí za ubytování atd. Ze svých daní si platíme zdravotní péči, ne pokojovou službu.

0 0
možnosti

J11a72n 68N80o16v63á11k

18. 8. 2013 23:14

a kdyz nebude platit, tak nebude zrat a bude ulozen na lavce v nemocnicnim parku.... za jak dlouho se jim takovy pacient vyleci ? :))

0 0
možnosti

Cikrt je zřejmě nějak duševně narušený. Žádný "regulační" poplatek nikoho nemůže zregulovat. Zkuste zregulovat "regulačním" poplatkem v nemocnici 10leté onkologicky nemocné dítě s úmyslem, aby nezneužívalo a nenadužívalo zdravotní péči. Nebo kohokoliv chronicky nemocného. Nepůjdete na kontrolu kvůli Cikrtovi či Hegerovi, kteří vám namluvili, že byste nadužívali lékařskou péči a že menší bolesti si máte vyléčit sám doma. Pak se vám potíže zhorší a vy příjdete k lékaři pozdě.

Po volbách budou "regulační" poplatky komplet zrušeny. Vládnutí psychopatů ve zdravotnictví (Cikrt, Julínek, Heger, Šnajdr,...) skončí.

0 1
možnosti

Pane Blažek, vy nevíte, že jsou "zdraví nemocní", kteří zbytečně zdržují u lékaře. Stojí o peníze  hlavně čas lékaře, který by mohl být využit mnohem efektivněji na řádné vyšetření skutečného pacienta. Mimochodem, nikdo ve zdravotnictví nedělá zadarmo. Kolik lidí zaměstná nemocnice, už jsem napsal.

0 0
možnosti

Ve světě podle mnoha tabulek stojí jakýkoli zákrok i samotné vyšetření zhruba trojnásobek našeho poplatku, i vzhledem k jejich platu. Zdravotnictví máme na světové úrovni, ale v mercedesu se nedá dlouho jezdit zadarmo...Ani lékař, ani zdravotní sestra nedělají zadarmo, v nemocnici se vaří jídlo na celý den, jsou tam prádelny, v zimě topení, léky se podávají zdarma, lékařská kontrola a obsluha celý den, to vše přece nemůže být zadarmo- už přede dvaceti lety jsem si říkal, že sto korun za den v nemocnici je stále ještě sociální.

3 0
možnosti
Foto

R25o17m36a34n 88K32o84z26e34l

18. 8. 2013 14:51

Poplatky v nemocnicích přece ani ČSSD úplně rušit. A pozor na to slovo "zadarmo" - na výplatních páskách je každý měsíc určitá částka na zdravotní pojištění, jako živnostník jsem před lety platil 1601 Kč měsíčně. Zadarmo nikdy nic nebylo.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že Cikrtovy regulační poplatky nic neregulují. Měly by být zrušeny a Cikrt by za škodu velkého rozsahu, kterou způsobil občanům, měl jít sedět

1 0
možnosti
Foto

R93o15m66a43n 10K50o85z81e20l

18. 8. 2013 14:04

vždy jsem myslel, že regulace je pro pravici sprosté slovo, ale není to tak...

0 0
možnosti

Nebylo-li to na mě, pak se omlouvám

0 0
možnosti

Co řešíte? Miloš Zeman má náklonost k alkoholu, sám přiznává 6 dvojdecek a tři panáky každý den.To už je dávka alkoholika.Obléká se opravdu špatně, u někoho kdo nemá reprezentovat naši vlast je to celkem jedno, ne však u prezidenta.Nebo je pravda někde jinda? Prezident má odpor k alkoholu a chodí jako manekýn. S tou fanatickou obhajbou MZ to moc nepřehánějte, pochopte to, je to jenom člověk....

1 3
možnosti

Pane Bárto, když teda jenom o tom oblečení - jestlipak jste si všiml, jak pan Schwarzenberg předával úřad (nikdy mu neměl patřit!) MZV? Odrbané, v nohavicích zahlé džíny, pomačkané a také odrbané sako a navíc ta ruka v kapse těch odporných džín po celou dobu. To se vám líbilo? Včil mluvte, vy estéte  !

Všichni kolem v oblecích, kravatách, slušně oblečeni a ten rádoby šlechtic jako drban, nechutný a ma pohled špinavý.Rv

2 1
možnosti

V zdravotnictví je potřebný i malý poplatek- současné jsou přiměřené, a velmi nutná je i reforma, kterou měl Julínek dávno udělat. V socialistickém zdravotnictví chybí motivace pacienta i lékaře. Zrušením poplatků se prodlouží čekací doba na operace, zhorší se péče různým šetřením...

1 5
možnosti

Vy jste pane ale hlava. Že by nový Pepek Vyskočil?

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS