Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si myslím, že pan Baťa je úplně obyčejný klasický závistivý Čech, který nemůže přenést přes srdce, že má někdo (v tomto případě církev) něco dostat, byť mu to bylo v minulosti ukradeno. Asi by mu bylo milejší, kdyby majetek, který už měl být dávno restituován, nadále rozkrádali státní úředníci. A my ateisté máme pro církevní restituce ještě jeden pádný důvod: ať má církev svůj majetek, z něhož bude opravovat své budovy a platit své kněze. Současný stav, kdy to vše obstarává stát, je naprosto absurdní. Kněz je vlastně na úrovni policisty, vojáka nebo učitele a Česká republika se nachází na úrovni Rakouska-Uherska, kde to fungovalo taky tak nějak.

0 0
možnosti
Foto

Všimla jsem si, že pan Pavel Kuchta je rozumný diskutér, který píše objektivně a k věci. Netrpí žádným fanatismem, není fanaticky nakloněný na tu či onu stranu. Podle mého je to už pán v letech, který o životě něco ví a má ledacos prostudováno.

0 0
možnosti
Foto

Já jen poznamenám, že na Zemi žije asi šest miliard lidí (možná už podstatně víc) a v té bohatší části světa spíše jen stamilióny nebo řekněme jedna miliarda (přibližná čísla).

A my do té bohatší části patříme, i když jsme, řekněme, v té její chudší polovině.. Já, pokřtěný, ale nepraktikující katolík bych tedy navrhoval se každý den k Bohu modlit a děkovat mu za to, že se máme alespoň tak, jak se máme. Protože opravdu špatně se skutečně nemáme.

6 0
možnosti
Foto

Ano, máme se relativně velmi dobře a vážím si toho, že nemusím trpět jako například trpěli lidé při blokádě Leningradu. Ale neděkuji za to bohu (kdyby existoval, proč by dopouštěl na světě tolik hrůzy?), nýbrž děkuji všem lidem, kteří se zasluhují o to, že mám co jíst a kde bydlet.

0 0
možnosti

R^Hezký!!Jen do nich!:-)[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik